Πολιτισμός – Εκπαίδευση

13/05/2021

“Βραδινές βόλτες με την PhonoQuest”

Διαδικτυακή συνέντευξη σε συνεργασία με τους Support Art Workers (SAW NEXUS)

Η ARTience by_PhonoQuest, σε συνεργασία με την ομάδα των Support Art Workers, παρουσίασαν στην εκπομπή «Βραδινές Βόλτες» τα θέματα που απασχολούν τον χώρο της όπερας και των λυρικών τραγουδιστών.

 

Ο κλάδος των καλλιτεχνών δέχτηκε τεράστιο πλήγμα από την απερχόμενη πανδημία. Ενώ όλοι οι κλάδοι είχαν δημιουργήσει ένα σώμα με το οποίο και παρουσίαζαν τα προβλήματά τους και αποζητούσαν λύσεις, ο χώρος της όπερας και των λυρικών τραγουδιστών είχε μείνει βουβός – η δίκη τους φωνή δεν ακουγόταν. Η ARTience by_PhonoQuest, η οποία απαρτίζεται από λυρικές καλλιτέχνιδες, ευαισθητοποιήθηκε και συνεργάστηκε με τους Support Art Workers, ώστε να δώσει «φωνή» στους λυρικούς τραγουδιστές, να παρουσιάσουν όλα τα θέματα του κλάδου τους αλλά και τους προβληματισμούς τους, μέσω μιας διαδικτυακής εκπομπής. 

Την εκπομπή παρακολούθησαν 300 θεατές.

Προσκεκλημένοι ήταν οι:   Μίλτος Λογιάδης (Μαέστρος), Μυρτώ Παπαθανασίου (Soprano), Χριστίνα Πουλίτση (Soprano), Χριστόφορος Σταμπόγλης  (Βαθύφωνος), Δημήτρης Τηλιακός (Βαρύτονος), Ειρήνη Τσιρακίδου (Mezzo Soprano).

Σχετικά Links: 

 

Τόπος/ χρόνος διεξαγωγής: διαδικτυακή εκπομπή,  13 Μαΐου 2021

Διάρκεια υλοποίησης: αυτοτελής

Ωφελούμενοι: 300 ακροατές

Σύμπραξη: Ομάδα δικτύωσης των Support Art Workers (SAW NEXUS)

Πρωτοβουλία: SAW NEXUS

Άλλες πληροφορίες: Η εκπομπή «Βραδινές βόλτες», η οποία προβάλλεται από το δίκτυο των  Support Art Workers, έχει ως στόχο να παρουσιάσει τα προβλήματα που έχει ο κάθε τομέας της τέχνης. Την εποχή εκείνη ξεκίνησε το κίνημα #metoo και παρόλο που πολλοί τομείς της τέχνης είχαν βήμα, για να παρουσιάσουν τα φλέγοντα θέματά τους, οι καλλιτέχνες της όπερας δεν είχαν την ευκαιρία αυτή. Ως μέλη της ιδιαίτερης κοινότητας των καλλιτεχνών της όπερας, ευαισθητοποιηθήκαμε, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε επιφανείς & καταξιωμένους καλλιτέχνες του λυρικού τραγουδιού να παρουσιάσουν τα δικά τους θέματα όπως: τα προβλήματα ψυχικής βίας που βιώνουν στον χώρο τους, τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχονται αλλά και να εκθέσουν φλέγοντα θέματα εργασίας, διαθεσιμότητας θέσεων εργασίας και απορρόφησης των καλλιτεχνών της κλασσικής μουσικής και της όπερας, σε πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας.

Χορηγοί:
Back to top Drag