Μαρίνα Θεοδωροπούλου

Ph.D. Τραγούδι Baroque – Εκπαιδευτικός – Voice coach – Soprano

Η Μαρίνα Θεοδωροπούλου έχει εμφανιστεί ως σολίστ (σοπράνο) σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα, την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ταϊλάνδη. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα από την εποχή του πρώιμου Μπαρόκ ως τη σύγχρονη, και μουσική Ελλήνων συνθετών. 

Απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ (ΗΒ) με ειδίκευση στο μπαρόκ τραγούδι. Ως υπότροφος του ΙΚΥ ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή (PhD in Music) στο ίδιο πανεπιστήμιο. Είναι κάτοχος διπλώματος μονωδίας υπό την καθοδήγηση της Ειρήνης Τσιρακίδου.

Ως μέλος του Duo Dulce Amarum (φωνή και αναγεννησιακό λαούτο / θεόρβη) έχει εξερευνήσει και ερμηνεύσει ρεπερτόριο του πρώιμου Μπαρόκ και έχει πραγματοποιήσει συναυλίες και σεμινάρια στην Αγγλία και την Ιταλία. Ως μέλος φωνητικών συνόλων και χορωδιών έχει ερμηνεύσει και ηχογραφήσει μεγάλα έργα του κλασικού ρεπερτορίου όπως τα Κατά Ιωάννην Πάθη και τη Λειτουργία σε Σι ελάσσονα του J. S. Bach, Angry Planet του Bob Chilcott κ.ά.. Συμμετείχε, επίσης, σε διάφορα Φεστιβάλ, όπως στο York Early Music Festival, το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Ξάνθης, Διεθνές Φεστιβάλ Άνω στη Σύρο, στο Festival Junger Kuenstler Bayreuth και αλλού. 

Συνεργάστηκε με τη χορωδία της ΕΡΤ και τη χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ως έκτακτη χορωδός, ενώ υπήρξε τακτικό μέλος της Yorkshire Bach Choir, της London Bach Choir, του φωνητικού συνόλου αναγεννησιακής μουσικής της Schola Cantorum Sancti Pauli, και συνεργάζεται σε μόνιμη βάση με το Piano Plus Festival.

Ως εκπαιδευτικός, μουσικοπαιδαγωγός, και δασκάλα τραγουδιού, έχει διδάξει μουσική, μουσικοκινητική και τραγούδι, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου, στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου – Ταύρου, και σε συνεργασία με την Cherry Tree Productions.

Παράλληλα με τις μουσικές δραστηριότητες, εργάστηκε στην εταιρεία Konnektable Technologies Ltd. στον τομέα της επικοινωνίας, της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, και της γραμματειακής υποστήριξης στην κατάθεση ευρωπαϊκών προτάσεων.

Είναι καθηγήτρια μουσικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ιδρυτικό μέλος της ARTience by_PhonoQuest και τελευταία στον ελεύθερο χρόνο της παίρνει τα βουνά.